LOV maak je mee

 

 

 

Terug Foto's Technika Archief


 

BLITZ bezoekje

Na de gebruikelijke start te Bierbeek (met aanmoedigingsaanwezigheid van Willy, Jan en Polle!) vetrokken we naar Malmedy. Iedereen kent intussen de formule van de jeugdherberg. Geert zijn co-piloot had voor verfrissingen gezorgd. Alleen had hij het drink-vermogen van sommige LOV-ers zwaar onderschat. Na één avond zat hij grotendeels door zijn voorraad voor de zesdaagse. Toch verschijnt iedereen fris en monter aan de voet van Tros Marets. Aldaar vond de start plaats voor de tocht naar de Speigelberg zo’n 400km verder.


de knappe Mercedes

Het was een prachtige verkenningstocht door Duitsland. We hebben vele kilometers afgelegd op prachtige wegjes in het groen en tussen de eindeloze velden. Het was beslist de moeite waard. Niet in het minst, een overbluffend museum van Mercedes. Prachtig gebouw en museum. De geschiedenis van het merk is zeer rijk en ze steken hun fierheid niet onder stoelen of banken. Het overzicht dat ze bieden is werkelijk zeer volledig en ook de dames waren onder de indruk na een voortreffelijke rondleiding door de gids. Een sterker alternatief dan een dagje shoppen, zongen ze in koor. De overvloedig aangeboden champagne zat daar misschien voor iets tussen!

We hebben onderweg niemand verloren en er waren toch wel goede afspraken om bij elkaar te blijven. Een praktisch Hotel. Eigenlijk veel te veel boef en 's avonds hard moeten zoeken achter dorstlessers. Toch was er de gebruikelijke Sangria dit jaar ook weer van de partij. Lekkerrrr!

gebruikelijke miserie: niets nieuws onder de zon

Geen wrede pannes buiten het feit dat Dirk (Traction Avant) rem-pompend +2000 km heeft afgelegd (bekijk zijn stevige rechterkuit eens). Jos kon het niet laten en kroop weer eens met doodsverachting onder een opgekrikte oude Citroën. Jokke trok nog even de aandacht door een klopgeest aan zijn rechtervoorwiel van zijn groene Austin Healey 3000 met geweldig grote dorst. Mic had een eigenaardige waterlek aan zijn Peugeot V6 cilinder motor en vond geregeld een plasje water onder zijn wagen (als Jos TW in de buurt was).

De kever deed het prima alsook de Mercedes 190 SL die geweldig in zijn nopjes was bij het bezoek aan zijn familie te Stuttgart. De 3 sportieve MGA's (wit, rood, en appelblauwzeegroen) deden het voorbeeldig. De Healey van Peter gaf dan weer het goede voorbeeld aan zijn groen broertje.

Brugge, maar dan in het Duits

Het middeleeuwse stadje Rothenburg was werkelijk indrukwekkend. Daar hebben we eens flink de benen gestrekt en een prachtige wandeling gemaakt door de stad en over haar kilometer lange omwalling.  Werkelijk super!


dank oe voor die mooie rondriet

Zelf heb ik genoten als co-piloot en met mijn fototoestel in de aanslag heb ik leuke plaatjes kunnen trekken. Zon, een wolkje, motregen, stevige bui, mist,.... we hebben het allemaal een beetje gehad. De foto's tonen dat we er volle bak van genoten hebben. Zo'n meerdaagse organiseren is telkens opnieuw een grote uitdaging. Hiermee hebben de organisatoren Dirk, Geert, Mic en niet in het minst onze Vlaams-Duitse Oldtimer vriend Makke ter plaatse geweldig gestunt en gescoord! Een pluim op hun hoed!

ihre fottograf ter platze

Schtoffel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 2009 copyright Stoffel Mulier -reproductie mag mits vermelding

 

  LOV 2009