LOV maak je mee

 

 

 

Terug Wolseley VOMAC BA 2006 Zilverstoown LOV Libre WITLOV Luxemburg Skoda Hitler VW Grand Prix


Het zou leuk zijn de andere LOV'ers te laten meegenieten van dit artikeltje, vooral als ze weten dat we in totaal 1100 km hebben afgelegd in die 14 dagen maar dan wel met een snelheid van 40-50 km. per uur over vele kleine wegen in Engeland hetgeen de gemiddelde snelheid bracht op ongeveer 25 km. per uur! Ik vraag me overigens af of ik volgend jaar wel met een 3 daagse rally zou mee mogen doen met zo'n lage gemiddelde snelheid!

Onze tocht van 14 dagen was geweldig en behalve een lekke band hadden we onderweg geen problemen. Vooral gezien de problemen, die zich voordeden in de week voor ons vertrek, was dat een grote opluchting.

Rust Roest Niet 

Héél, héél langzaam stoomden Diederik en Janneke Wilbrenninck op naar wat hun tweede prijs in het Concours d’Elégance zou worden van de National Rally voor auto’s van het merk Wolseley. De tocht vanuit hun woonplaats Brussel naar Warwick in midden Engeland, waar deze rally plaatsvond, nam bijna een week in beslag. Want het echtpaar reisde in hun Wolseley Hornet Saloon uit 1930, het enige exemplaar in heel Europa dat nog in ’mobiele’ conditie is. Het nummerbord verwijst ernaar. Gedurende een korte pauze in Londen vertelde Wilbrenninck: „Omdat onze topsnelheid slechts 60 km per uur is, mogen wij niet op de snelweg rijden.”

Maar dat hinderde niet, want eenmaal bij de start van de rally aangekomen, werden de Wilbrennincks en landgenoten John Smits en Rudy Bruens met zogeheten Farina-modellen uit de latere jaren ’60 hartelijk ontvangen. Daar ontmoetten zij ook sir Charles en lady Wolseley. Sir Charles is een telg uit dit automobielgeslacht en beschermheer van het Wolseley stamboek. Beiden dragen het jaarlijkse Wolseley-evenement een warm hart toe.

 

 © LOV 2007