LOV maak je mee

 

 

 

Terug Foto's Technika Michel Vaillant 6h SPA Abarth Valkenburg BAR 07 Coune Florennes Franquin Oteppe Archief


BREUGHEL AMICALE RALLY 2007

den olifant

Vroeg op , stuk van de organisatie, vreemde wagen, verre reis: dit waren mijn ingrediŽnten van onze BAR op 26 augustus.


Om 7.45 uur vertrokken Lena en ik in een zwarte MG TD van 1951 bij een door de mist priemend zonnetje richting Tervuren.


Op de ring in Leuven reden we werkelijk door een muur van mist die we pas in Leefdaal achter ons lieten. Op de plaats van de afspraak die iedereen dacht te kennen nl. het KoloniŽnpaleis , scheen een heerlijke laatzomerzon.


Al gauw kwamen enkele LOV -ers aangebold evenals de organisator Diederik die voor Pol taxi moest spelen. Vanuit de verte konden we het grote ronde punt goed aanschouwen en waren er getuige van dat enkele LOV.-deelnemers graag in een rondje rijden. Anderen hadden dan weer afgesproken aan den olifant omdat ze dachten dat die toch van onze kolonie kwam.

Nuchter

Rond negen uur was iedereen toch paraat want de meeste had ik reeds laten vertrekken naar de Gemslaan voor een ontnuchterende koffie met vers gebakken koeken ten huize Wilbrenninck. Daar was de officiŽle start voorzien naar Mahymobiles te Leuze-en-Hainaut.


In de voormiddag hadden we 126 km kleine wegen voor de wielen met een tussenstop te Hennuyeres op een mooi terras voor een deugddoende pint.


Hier en daar werd er aan de motor geprutst. De laatsten, waaronder ikzelf, kwamen pas om 13.45 uur aan bij Mahy en aten snel hun meegebrachte pic-nic want om 14.00 uur begon de rondleiding.

We werden gegidst door Yvan Mahy himself die op een pittige en plezante manier uitleg gaf over de verschillende wagens. Zo leerden we hoe we een Ford T , een stoomwagen en andere De Dion-Boutons moesten starten en hoe er mee rijden zonder bij de start al te zijn verongelukt. Mahy is er in geslaagd ons ťťn uur later te laten vertrekken dan gepland.

Zon


Tot Kampenhout was er nog 95 km te overbruggen meestal langs langere rechte wegen met een tussenstop te Pepingen in het Hof Terrijst waar we gezellig op de binnenkoer In het zonnetje ons volgende pint je dronken.

Onderweg is Diederik nog in panne gevallen omdat hij dacht dat zijn zescylindertje alleen met de Pajottenlucht kon rijden. De eindstop was voorzien in Taverne Ter EIst waar de laatsten omstreeks 19.30 uur arriveerden.


Het was een lange dag , zonder regen, met mooie wegen, een prachtig bezoek en een zonnetje dat ons in de namiddag toch vergezelde.
Tot slot wil ik namens het bestuur en de deelnemers Jeanneke en Diederik bedanken voor de organisatie en ontvangst.
Tot een volgende keer.

Jan.

 © LOV 2007