LOV maak je mee

 

 

 

Terug Foto's Technika Michel Vaillant 6h SPA Abarth Valkenburg BAR 07 Coune Florennes Franquin Oteppe Archief


Oteppe:  Ze zijn weer zoo lief voor elkaar, meneer... 

Vrijdag 12 januari 2007,16.00h te Bierbeek. 

Het comité P.T. uit H. verwelkomde ons in de Molen en na het gebruikelijke palaver ging het “xxx over de tong weekend " editie 2007 van start. De eerste stop in café "La Margelle" kon niet doorgaan.  De waardin was naar de kapper voor een nieuwe coupe "chapelle noir".  De dag nadien verwachtte ze, naar jaarlijkse gewoonte, schoon volk, maar het volk was dit jaar een dagje eerder en vandaar... Dit jaar dus geen foto's van achter de toog en mogen de foto's ongecensureerd gepubliceerd worden.

Dan maar doorgereden naar Foix-les-Caves. In café "a mon L sketch" werd het gebruikelijke partijtje biljart en tafelvoetbal gespeeld. We dropen af bij het zien van de ellende over het gewik en geweeg van de botte pijltjes geworpen naar een flikkerende doodskist door leden van "les flechettes". Gamins, gamins, gamins.... 

Eenmaal aangekomen op de camping werd het vuur aangestoken en kon het bakken en braden beginnen. Tijdens het aanschouwen van het vlammenspel aanhoorden we een levensverhaal over een Duitse vrouw die kennismaakte met Belgische "grenache" tijdens een nachtelijk avon(d)tuur. Das haben wir nicht gewusst…De trendsetter voor die avond .... 

Ferme Castrale  

Zaterdagochtend werden we gewekt door de strijdkreet(:-?) "ODOL!" . We werden immers verwacht in "la Ferme Castrale" voor een verdurage en macrows met quiche. Beide gerechten dateren van een paar eeuwen geleden. In deze koude donkere kelder ondervonden we een voorbeeld van een enorm warmteverlies, de haard brandde, maar op 2 meter afstand kon je daar al niets meer van merken.  LOV'ers zijn andere houtvuurtjes gewend. 

De witte verlengde paus Lucas1 mobiel moest even zijn remmen afkolen ( de vergrotende trap van afkoelen) om een prachtige routing over berg en dal tot in Durbuy te kunnen aanvatten. In een plaatselijke taverne werden maar liefst 7 ( en we waren met 9) warme dranken geconsumeerd. ( We worden ouder en responsible drivers...!) Voor 1euro per vitrinekast bezochten we het plaatselijke auto-miniatuurmuseum van…twee kasten groot. Gelukkig hadden we kunnen afdingen op de entreeprijs. Om onszelf even te verwennen ... bezochten we een plaatselijk confituurfabriekje. 

Een al even schitterende routing langs kastelen, landerijen en eeuwenoude boerderijen brachten ons langs St-Fontaine. Met de wagens moest er door een beekje gereden worden en één van ons vond dit zoo leuk dat hij het liefst zeven maal overdeed om het om het ‘tegoei’ op de gevoelige digitale plaat vast te leggen ( ?voor het club-nageslacht...?)
te laat... nog meer te laat.. bijna.. dedju..

Soepbeen 

Daarna kon voor de tweedemaal het vuur worden aangestoken. Meesterkoks en demi-chefs gingen aan de slag voor het bereiden van een soep, cote à l'os met pepersaus en frieten, voorafgegaan door een paar flessen, "chateau Renault d'Heverlee deuxmil-six" aangeboden door het gelijknamige huis, waarvoor nogmaals onze dank. Er werd (nietveel) gedronken zodat geen verschil meer gemerkt werd tussen water en wijn...Nadien volgde nog het heerlijke dessert aangeboden door een -"Duitse"-vrouwenkenner. Er werd zoveel gegeten dat de strandstoelen het begaven onder het gewicht.   

Danny D. vraagt Peter uit...

De hond van het kasteel (camping) kreeg ook zijn portie, hij mocht immers het soepbeen oppeuzelen, en vond het zo lekker dat hij zijn baasjes ging halen. Zij proefden van de heerlijke soep en "la blanche de Jupille". Tijdens hun visite kon een "Big deal" worden afgesloten, nl. dat bij de 20ste editie van Oteppe, we de privé-bar van mr. Martens (de uitbater) mogen bezoeken ... beproeven keuren...enz. Als dat niet iets is om de komende 5 jaar naar uit te kijken! 

Een nachtwandeling over de camping gaf ons een idee over de omvang van het terrein en de drukte die er moet heersen tijdens de zomermaanden. Nadien volgden de nachtborrels en werd een geïmproviseerd interim kantoor opgericht, dit ter motivatie en ondersteuning van sommige LOV-leden. Ze zijn zo lief meneer...

Oude "blaffeturen" en een derde remorque hout werden opgebrand vooraleer de nachtrust (OSNG*) aan te vatten. 

Zweeds trekstaal

Naar jaarlijkse gewoonte aten we op zondag-ochtend, spek met eieren, in het kasteel. Dit was nodig want er wachtte ons nog een zware taak, nl. de opkuis van de plek der geneugten. Het hoogtechnologische wondermiddel om nagels en schroeven te verwijderen uit gloeiende kolen werd gevonden bij een oude Zweedse klankmachine.

Een laatste drankstop te Blanden sloot dit weekend af. Vermeldenswaard is dat er met de enige cabrio, het ganse weekend door, OPEN werd gereden; een zeer merkwaardige prestatie in januari. 

Als afsluiter wil ik onderstaande personen bedanken voor hun inzet voor het slagen van dit prachtige weekend:

  • De heren organisatoren

  • De poverelo medewerker.

  • Het nagelnieuwe bestuurslid

  • Chateau Renault d'Heverlee

  • De afwezige vrouwen van de aanwezige mannen worden bedankt om hen niet lastig te vallen. Praten met een dikke tong is zo al moeilijk genoeg, laat staan een serieuze conversatie via een complex netwerk op laagspanning in zakformaat.

*OSNG= on-symphonisch nachtelijk gesnurk. 

Uw reporter ter plaatse, steeds tot uw dienst,  Danny D.

 © LOV 2007