LOV maak je mee

 

 

 

Terug Wolseley VOMAC BA 2006 Zilverstoown LOV Libre WITLOV Luxemburg Skoda Hitler VW Grand Prix


Driedaagse naar Luxemburg : Berg und Sangria

Van 08/09/06 tot en met 11/09/06

Deelnemers :Gert, Bert, Pol, Jean, Dirk, Geert, Eddy, Kamiel, Palmier, Jokke, Nicole, Peter, Virginie, Kris, Chris, Stoffel, Leen, Jakke, Gonda, Jos, Lut, Danny, Birgit, Etienne, Chantalle, Mic, Rita, Luc.  

Vertrek op vrijdag 08/09 om 15u30 café “De molen” Bierbeek. De zon is van de partij en iedereen is klaar voor vertrek richting Warzee, voor een eerste stop, want we hebben al een beetje dorst. Na een frisse pint met wat knabbelnootjes en speciale (gravïe)kaas rijden we verder richting St-Vith. In de jeugdherberg zijn we juist op tijd voor een lekker avondmaal: soep, rijst met goulache en sla, en als dessert een chocomousse. Na het opmaken van de bedden en het uitdelen van de oorsdopjes( dit voor het gesnurk van onze kamergenoot) gaan we nog even een frisse neus halen. We proeven van het lekkere Diekirch bier of een Duvel,…. 

Zaterdagmorgen worden, nog voor het ontbijt, onze BIGIOEKES (auto’s) gedroogd, opgeblonken en warmgedraaid. Pas daarna eten we boterhammetjes en maken we onze picknick klaar. Hé, kopje koffie, dat kan lekker zijn.Kort na het vertrek stoppen we bij garage Braquet, een verzamelaar van oldtimers, maar er blijkt niemand thuis te zijn. Dus vervolgen we onze weg richting Clerveau. S’Middags nemen we een aperitief in café Halt en picknicken we in een weide aan de overkant. De zon schijnt lekker warm en onze bookes smaken heerlijk. We genieten ontspannen van de rustige sfeer in de natuur. Maar er wordt daar gefluisterd dat er een biermuseum op het programma staat, dus rijden we verder. In het kasteel van Wiltz mogen we proeven van hun zelf gebrouwen bier, dit is geen café zonder bier hoor. Er zijn wel honderd verschillende flesje bier uitgestald en de hele geschiedenis van bier brouwen en van de vroegere leerlooierij is op foto’s te zien, de gids vertelt er alles over. We vervolgen de weg en rijden  naar Vianden. 

Ik ben een beetje eenzaam zonder jou, Dirk toon ons de weg! We stoppen bij het stuwmeer. Op de parking staan mooi op een rij onze auto’s. 13 op een rij. Net een klein stationnetje, s’morgens in de vroegte. In Vianden worden we omgeleid, er is een litairaire beurs aan de gang. Maar zonder moeite komen we toch in ons hotel “Berg en dal”. Mooie kamers, netjes en alles ok. Ieder zingt zijn eigen lied onder de douche en maakt zich klaar. Hoog boven Vianden torent het in zijn oude glans gerestaureerde slotpaleis. Na een verkenningstochtje in de stad genieten we van het avondmaal en gaan we slapen. Onze pechvogel van de dag, Jakke, is plat gereden. Gelukkig heeft hij een reserveband bij. Wat er allemaal in zo een oldtimerke kan hé! 

Zondagmorgen, rustig vertrek. Vooral voor de auto’s die in de ondergrondse parking staan. Of wat dacht je, met zo een perfecte chauffeurs. Onze rit gaat langs de prachtige wegen van Luxemburg. We passeren Echternach en rijden zo naar Diekirch. Het automuseum van J. Wagner heeft voor ons een gids klaar staan. Voor al onze technicussen gewoon prachtig. We eten hier een lunch, krokante belegde broodjes met koffie. Al een beetje verliefd op Vianden, rijden we terug. 

 

Deze namiddag is iedereen vrij . Er is wel een wandeling voorzien van 1 uur. Mik is onze gids.De weg voert ons door de bossen, over de ringmuur. Beneden vloeit de Our en in de verte zien we het slotkasteel staan. Mik geeft ons wat deskundige uitleg over de natuur: de groene en de rode beuk, de brandnetels en het mos op de bomen. Onze conditie wordt op pijl gezet met te klimmen en te dalen. Hiervan krijgen we dorst en in het hotel is de sangria heel lekker. Hiervan komen de tongen los. Olé, olé santé. Avondeten om 19u30. Lekker en gezellig. Hierna gaan we nog op zoek naar een borreltje. Spijtig niet iedereen is nog in staat om mee te gaan. Sangria is de oorzaak. Maar als er een probleem is … Bel me, schrijf me. We komen ter hulp. 

Maandag. Vertrek om 9u30, richting waterkrachtcentrale SEO. Deze is uniek in zijn soort en is zeer beroemd om zijn technische installatie.We vertrekken terug langs de pittoreske dorpjes, langs weide en velden. Maar rijden we niet wat te snel? We wachten tot de groep weer samen is. ‘t Busje komt zo. Na 100km verder zijn we in Verlaine. In “La ferme des Sanglochons” staat er weer een gids klaar om ons uitleg te geven over het kleine museum: de droogkamer, de rookkamer waar de hespen en worsten hangen. Er is een keuze van verschillende vleeswaren. We eten hier ons middagmaal, en proeven zo de lekkere soorten hespen en worsten. Ons buikje is weer vol en we kunnen er weer tegen. Daarna is het tijd om een eind te maken aan ons prachtig weekend. We nemen hier afscheid van elkaar, maar op iedereen zijn gezicht zie je voldoening en dankbaarheid. Ik mag wel uit iedereen zijn naam dank zeggen aan de organisatoren. Dank u, dank u, het was goed, het was fijn, …..Merci Cherie!!!!!

 En zoals het hoort, na de les komt de toets….

  • Vraag 1 : Wie schreef naar de weergoden voor zo een fantastisch weer ?

  • Vraag 2: Hoeveel vlaamse liedjes zitten er in de tekst verscholen?

  • Vraag 3 : Wat zat er toch te veel in de sangria? ? ? 

Getekend met nasmaak van sangria,   Nicole van Jokke 

 

Recept sangria/

1/8 Elexir de banane

1/8 Cointreaux

1/8 Bacardi

3/8 Sangriawijn

2/8 fanta

vers fruit en ijs
 © LOV 2007