LOV maak je mee

 

 

 

Terug Wolseley VOMAC BA 2006 Zilverstoown LOV Libre WITLOV Luxemburg Skoda Hitler VW Grand Prix


WITLOV 

Danny D. vertelt: "Zeer geslaagde rit vrijdag, genoeg km's om zich niet te moeten haasten om ergens op tijd te zijn en toch het gevoel te hebben om gereden te hebben. Een voorbeeld voor kandidaat rally-organistors, een bewijs dat een rally eenvoudig kan, voor een zeer democratische prijs."

Aanvang en afspraak was in Bertem waar we getrakteerd werden op een smakelijk witloofblaadje en een pint naar keuze. Dank aan de milde schenker K.B. die zijn kantoor letterlijk om de hoek heeft. 

Langs donkere wegeltjes komen we aan in Kampenhout-sas.  We vallen het witloofmuseum binnen met onze groep van 35 man. Enthoesiast worden we rondgeleid door een plaatselijke gids. Danny zegt: "Het bezoek was ook zeer geslaagd vermits het ging over iets (witloof) wat we allemaal kennen (lees eten) en waarvan we toch blijkbaar de achtergrond - historie- niet kennen."

 

 

 

Van al die uitleg krijg je honger: een smakelijke witloofsoep en heerlijke "croque witloof" leggen de maag het zwijgen op. We houden de koffie te goed voor een andere plaats: We worden geleid naar de vaart waar we als afsluiter "Café Maritime" aandoen: een drankgelegendheid in een zeer mooie omgeving waarvan alleen een doorzomerde fietser het bestaan kent,dus zeker geen oldtimerliefhebber. Normaal gesloten bij zonsondergang, speciaal voor deze gelegenheid opengehouden om ons te ontvangen bij maanlicht!

Even kwamen de flikken langs om een telling te doen van de wagens en te zien of ze de verloren gewaande Dirk Volvoville niet uit de vaart moesten vissen. Tot slot kregen de deelnemers nog een lekkere reuzepraline in de vorm van een witloofje, wat kon een mens meer dromen. 

Diederik hoorde langs de vaart intussen zijn motor rare geluidjes maken: er zat wat gepuf in de carburator. Hij is wat vroeger vertrokken en om 01.15 thuisgebracht door een takelwagen van Europassistance. "De chauffeur vond het prachtig , na gisteren vanuit Haasrode diverse wrakken te hebben geborgen, nu ook eens een mooi automobiel te mogen repatrieren! Bij voorbaat dank voor het doorgeven van onze behouden thuiskomst, maar wel waarschijnlijk met opnieuw een kapotte koppakking. Veel dank aan de organisatoren voor de heel gezellige avondrit", aldus een enthoesiaste Diederik.  

 © LOV 2007